8 Eylül 2016 Perşembe

Tokideki Ses'in 2 Aylık Hamilelik Günlüğü

Merhabalar sevgili okurlar, son 2 haftadır üzerimde büyük bir halsizlik ve yorgunluk vardı ki soymayın. Resmen elimi kolumu kaldıracak güç yoktu. O değilde; uykumda gelmiyor. Öyle bir enkaz yığını gibi kanepenin bir köşesine yığılıp kalıyordum. Bu durumlarımı hamilelik ile yorumlayıp; ufaktan ufağa bu hamileliğim diğer hamileliklerime kıyasla daha zor geçeceğinin sinyallerini almaya başlamıştım. Tabi bu durumda beni korkutuyordu.

Çünkü ben herne kadar hamile bir kadın olsam da; aynı zamanda sorumluluğumda iki tane çocuğum olan bir anneydim... Üstelik bu çocuklar okula gidecekler, Okulun açılmasına da sayılı günler kalmışken... Allah'ıma binlerce kez şükür olsun ki bu sabah gözümü açtığımda kendimi diğer geçen günlere nazaran daha enerjik ve güçlü olarak uyandım. (çok şükür)

Bunun şerefine hemen ekranın karşısına geçip, bir durum değerlendirmesi postu hazırlamaya koyuldum.

1-8 Haftalık hamilelik gelişmelerim


İlk olarak hamile olduğumu öğrendiğim günlerde büyük bir gaz sıkıntım vardı. Bu gaz sıkıntısı karnıma kramplar girmesine neden olduğu için iki büklüm halde kalıyordum. Bu sorunu çözmek için ilk olarak gazlı içecekleri hayatımdan tamamen çıkardım. Bol bol su içmeye başladım. Ki normalde de zaten çok su içen bir insan olduğum için hiç zorlanmadan içtim.

Herne kadar halsiz olsam da kendimi zorlayarak da olsa bol bol hareket edip, yürüyüşler yaptım. Ve çay içmeyi kahvaltı haricinde kestim. Onun yerine bitki çayları içmeye başladım. Şimdilik yaptığım bu durumlar gaz sıkıntımı çözdü gibi. Umarım tamamen çözülmüştür de, bir daha o şekilde sorun yaşamam.

Bu arada ben geçen iki hamileliğimde de öyle ne kan hapları, nede folik asit içmemiştim. Ama bu hamileliğimde ara ara da olsa folik asit içmeye başladım. Çünkü her gittiğim hastanede doktor folik asit içmemi önerince bende 1 gün içiyorsam 1 gün içmeyerekten olsa içiyorum.

Veee bulantı!.. İlk 3 ay bulantılarım diğer hamileliklerimde de olurdu. Bu hamileliğimde de var. Özellikle sabah kalktığımda her görüntü ve kokuya içim kalkıyor. Zar zor kahvaltı hazırlayıp, kahvaltı yapmaya başlayınca çok şükür ki geçiyor. Ama tabi burnumun koku alması çok hassaslaştı. Üst kattaki komşuların her öğünde ne yediklerinin kokusu ve yaptıkları temizliklerde ki deterjan kokusu burnuma kadar geliyor. :(

Fiziksel olarak ise ilk zamanlar gaz sebebi ile sanki bir 4-5 aylık hamili gibiymiş gibi olan karnım indi. Dışarıdan beni görenler hamile olduğumu halen anlamıyor. Söylediğim zamanda şaşırıp ''yaaa öyle mi? Hiç belli değil'' diyorlar. Ama tabi biliyorum ki bu ilerleyen haftalarda değişecek. Bakalım bu hamileliğimde kaç kilo alacağım hep beraber göreceğiz.

Tokideki Ses'in 2 Aylık Hamilelik Günlüğü

Yukarıda ki fotoğraftaki fasulye kadar olan şekilde bebeğimin ilk fotoğrafı. Şimdilik cinsiyeti belli değil. Sağlıklı sıhhatli osunda gerisi önemli değil. Diye dilim söylese de içimden kız çocuğum olsun istiyorum. Ancak abileri onunda erkek olmasını istiyorlar. Çünkü erkek kardeşleri olursa ona oyuncaklarını vereceklermiş. Veraset olarak kardeşlerini görüyorlar. :) Ben 'olsun oğlum kız kardeşiniz olursa ona da verirsiniz' dediğimde bana : ''anne kız kardeşimiz olsa bizim oyuncaklarımızı beğenmez. O yüzden erkek olsun'' diyorlar. :)

Tabi şaka bir yana cinsiyeti ikinci plan. Allah sağlıklı sıhhatli. Ve hayırlı bir evlat nasip etsin... Gerisi teferruat, nasıl olsa...


6 yorum:

  1. Maşallah kuzum iki ay oldu bile kucağınada alırsın inşAllah hayırlısı ile bence kız olacak Nisanur nazlı kız olacak :)) haha yalnız pardon niye Nisanur yazdım bilmiyorum :)) güldüm kendime
    Teyze heyecanı işte mazur gör :))

    YanıtlaSil
  2. Dilerim sorunsuz gider hamilelik :)

    YanıtlaSil
  3. aaa bilmiyordum hayırlı olsun çok sevindim sağlıklı kucağına alırsın inşallah bir kızçe iyi gider aslında once sağlıklı olsun tabi :)

    YanıtlaSil
  4. aaa ne guzel haber :) sağlıkla gelsin inşallah tebrikler

    YanıtlaSil
  5. hamilelikte bitki çayı yasak.İçmeyin

    YanıtlaSil
  6. Hayırlısı olsun allah elinizde görmeyi nasip etsin. Bende beklerim :)

    YanıtlaSil