29 Aralık 2017 Cuma

Bal Peteği Örgü Modeli Yapılışı

Merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlere Miraya'a hamile iken ördüğüm bir başka örneğin yapılışını paylaşacağım. Bu model ile rengarenk iplerle gökkuşağı renginde bebek battaniyeleri örebilir. Hatta bebek hırkası, süveteri, yelek ve kazakları örebilirsiniz. Yani tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Hayal edin ve örün!


Bal Peteği Örgü Modeli Yapılışı


Ben bal peteği modeli ile kızıma bir elbise vede birde yelek örmüştüm. Renk olarak ise sarı ve krem rengini kullandım. Renk seçimi de tamamen size kalmış.

Bal Peteği Örgü Modeli Yapılışı

Bal peteği modeli nasıl örülür?

İlk olarak ne örmek istiyorsanız onun lastiğini örün. Sonrada modeli koymak için farklı bir renk ile bal peteğini yapın. Bunun içinde 8 ve katları sayıda olması gerekiyor. 

Modeli koymadan önce ilk sırayı düz örün. Daha sonra arka sıraya geçin ve onuda düz örün. Şimdi 2 ilmek örmeden diğer şişinize geçirin. Sonrada farklı bir ip ile (ben sarı renk ip kullandım) 8 tane düz ilmek örün. Sonra yine 2 ilmeği boş alın. Yani örmeden diğer şişe geçirin. (Aşağıdaki fotoğraf kolajında gözüküyor.) Sonra yine 8 ilmek farklı renkte örüp, 2 ilmek örmeden alın. Bu şekilde sıra sonuna kadar örün.

Arka sırasında ise yine aynı şekilde almadığınız ilmeği boş olarak diğer şişe geçirip, sarı renkli bal peteği modelinin arka kısmını ters olarak örün. 4 sıra ördükten sonra krem renk ile almadığınız boş ilmeklerde dahil, hepsini düz olarak iki sıra örün.


Bal peteği modeli nasıl örülür?



Petek kaydırma nasıl yapılır?

İlk peteği böylece yapmış oluyorsunuz. Şimdi sıra petek kaydırarak 2. peteği yapmakta. Bunun içinde alttaki ilk peteğin ortasında 2 tane boş ilmek alın. Yani peteğin duvarı yapılacak. 
Sarı renk ile 4 ilmek örün. Sonra sarı renkli ilmeğin 2 sini boş olarak diğer şişe geçirin. Sonra yine sarı renk ip ile 8 sıra örün. Sonra alttaki krem renk ilmeği yine boş olarak 2 ilmek alın. Sonra yine 8 sıra sarı renkli ilmek örün. Sonra yine 2 sıra krem renkli ilmeği boş olarak alın. Bu şekilde tüm sırayı tamamlayın. 


Bal peteği modeli nasıl örülür?

Bal peteği modelinin yapılışı yukarıda anlattığım şekilde...
Ben yukarıda da yazdığım gibi sarı ve krem renkte ip ile bal peteği modelinden bir tane bebek elbisesi ve bebek yeleği ördüm. Hatta çok şükür ki kızım dünyaya geldi ve ördüğüm yelek ve elbiseyi giydi bile...

Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi kızım bal peteği modelli örgüleri ile abisi ile birlikte bir kalbin iki parçalarını oluşturan konsept fotoğraf dahi çekildiler.

Anlamadığınız veyahut takıldığınız yerler olursa bana aşağıdaki hesaplardan ulaşabilirsiniz. Her mesajınıza geçte olsa dönüş yapıyorum. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin!

5 yorum:

  1. Maşallah bal peteği büyümüş. Bence de abilere çok benziyor.Mis kokulu öpücükler Miraya.
    Dilek

    YanıtlaSil
  2. Bence bal peteği bal kıza yakışmış biz anneler daha doğmadan başlıyoruz tatlı hayellere giyindirmeye bende çocuk devri kapandı torun olursa inşallah yaparım.Rabbim ömür sağlık verirse tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah daha sağlıklı çok uzun ömürler verir. Torunlarınıza model model örüp, giydirirsiniz. Hatta modellerini benimle paylaşırsanız. Bloğumda dahi yayınlayabilirim. Hıı olma mı? ;)

      Sil
  3. Asıl ben teşekkür ederim okuyup gecmedigin yorum biraktiğin için. Evet abilerine benziyor 😍

    YanıtlaSil